Εγκατάσταση Web Server (wamp) στο PC για ανάπτυξη web εφαρμογώνΑξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες

   Πριν ασχοληθούμε με Hosting , domain names κτλ., καλό θα ήταν να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης στον υπολογιστή μας για να αναπτύξουμε τις εφαρμογές μας , να κάνουμε τις δοκιμές μας  και όταν η εφαρμογή μας θα είναι έτοιμη να προχωρήσουμε στο "ανέβασμά της" στο διαδίκτυο, το οποίο έχει και κάποιο χρηματικό κόστος.

    Ανάλογα με την γλώσσα προγραμματισμού και το περιβάλλον που έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε  θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας και τον αντίστοιχο Web Server μαζί με ότι χρειάζεται για την γλώσσα και την βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιήσουμε. 

   Επειδή η παραμετροποίηση για να δουλεύουν όλα μαζί ( WebServer , γλώσσα προγραμματισμού, βάση δεδομένων ) είναι κάπως πολύπλοκη διαδικασία καλό θα ήταν να βρούμε ένα πεκέτο όπου τα έχει όλα μαζί , είναι παραμετροποιημένα και εγκαθιστώντας το να έχουμε έτοιμο το περιβάλλον και να ασχοληθούμε μόνο με την εφαρμογή μας .

Ένα τέτοιο πακέτο, το οποίο συνδυάζει apache Web Server με PHP γλώσσα  και MySQL Βάση δεδομένων είναι ο Wampserver

Ακολουθούμε τα εξής βήματα :

1.  Download WampServer από εδώ επιλέγοντας την έδοση που επιθυμούμε ανάλογα με την έκδοση των Windows που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας.

2. Eγκατάσταση του WampServer ακολουθώντας τις οδηγίες του προγράμματος εγκατάστασης. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα έχουμε :

   Δημιουργημένο κατάλογο c:\wamp\ με τα αρχεία της εγκατάστασης

 Δημιουργημένο κατάλογο c:\wamp\www\ κάτω από τον οποίο σε καταλόγους βάζουμε τις εφαρμογές μας.

  Εικονίδιο δεξιά στο taskbar από το οποίο μπορούμε να δούμε την κατάσταση που βρίσκεται ( ενεργό , μη ενεργό ) , να κάνουμε ρυθμίσεις και γενικά να κάνουμε όλη την διαχείριση του περιβάλλοντος αυτού.

3. Ανοίγουμε έναν Internet Browser και γράφουμε http://localhost για να δούμε εάν όλα πήγαν καλά. Το http://localhost αντιστοιχεί στην ουσία στον κατάλογο c:\wamp\www\ όσον αφορά τις εφαρμογές. Δηλαδή εάν δημιουργήσουμε τον κατάλογο c:\wamp\www\mytest\ και φτιάξουμε μια τεστ εφαρμογή από τον Internet Browser θα αναφερόμαστε σε αυτή σαν     http://localhost/mytest/

 4. Δημιουργία test προγράμματος PHP  όπως αυτό για να βεβαιωθούμε εάν δουλεύει η PHP

5. Ανοίγουμε έναν Internet Browser και γράφουμε http://localhost/phpmyadmin για να μπούμε στο περιβάλλον διαχείρησης της MYSQL.

 

Αν και εκεί είμαστε εντάξει μπορούμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε τις web εφαρμογές μας στον υπολογιστή μας.


You have no rights to post comments

   
   

     

© Developerpages